Ο Elias Pergantis ασχολείται με ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ. Με τη βοήθεια μελών συλλόγων ιστορικής αναβίωσης και πολιτιστικών συλλόγων αναπαριστά φωτογραφικά σκηνές από την Ελλάδα του χθες, κυρίως πολεμικού περιεχομένου. Στη σελίδα του Ηλίας Περγαντής – Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα του χθες μπορεί να θαυμάσει κανείς ενδιαφέρουσες αναπαραστάσεις σκηνών από την αρχαία Ελλάδα έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο -με την περίοδο του 1821 να ξεχωρίζει.

Πέρα όμως από τις εντυπωσιακές φωτογραφίσεις αρματωμένων και πολεμιστών ανδρών και γυναικών, θέση στη συλλογή του έχουν και πιο ειρηνικές σκηνές καθημερινής ζωής, εξίσου συναρπαστικές. Μία από αυτές είναι ετούτη, στην οποία αρωγός υπήρξε, διαβάζουμε, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος” και τα μέλη του, που φαίνονται καθισμένα να συζητούν με τις επίσημες ενδυμασίες τους στο «κιόσκι» του Αρχοντικού Νεράντζη-Αϊβάζη του 18ου αιώνα, που σήμερα φιλοξενεί το Λαογραφικό Μουσείο της Καστοριάς, στην περίφημη συνοικία Ντολτσό.

Μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής, έτσι δεν είναι; Μπορείτε να δείτε όλη τη σειρά των φωτογραφιών της Καστοριάς εδώ —> http://bit.ly/kastoriakiosk Είναι πολύ όμορφες και θα θέλαμε να δούμε κι άλλες παρόμοιες!